Kucharske_recepty

Sejkory

Jídla z brambor, hub a zeleniny

Sejkory

Nikomu neradim, aby lidem u Domastavu řek: „Nemáte ná-
hodou sejkoru? Tak mně na ni špetá!“ A je voheň na třeše.
Sejkory sou naše kerkonošský jíllo, pomalu tak slauný jako
naše kyselo.
Nastrouhaj se syrový bandory, vosolej, přidá se kmin, če-
snek, cibule, a to řídký těsto se rozplácne na žavou plotnu. Po
chvíli se sejkora vobrátí, a dyž je po vobouch stranách dorů-
žova upečená, vollípne se, škvařeným máslem vomastí a je. Té
pochoutky!
Naše lidi, který vosud zavál do velkejch měst, přicházej
vobčas do svejch ronnejch chaloupek; nejčastějc vo Dušič-
kách a vo vánocich. A dyž je příbuzný chtěj paránně uctíť,
upečou nim na jejich přáni sejkory.

JAN BUCHAR – BYLO HŮŘ A LIDI NECHÁVALI

Publikováno v Hlavní stránka,Retro.

Napsat komentář