Balíčky

Výroba domácí šunky

Jak si sám udělat šunku

Nejprve si přečtěte tento stručný recepis:

šunka-receptToto je šunkovar, ve kterém budete šunku připravovat.

Šunkovar

Výběr masa je na vás – naše je z kuřecích prsou. Další možnost je krůtí, vepřové, někdo má rád králičí (já a Punťa už ne), chci vyzkoušet hovězí.

Kvalitní kuřecí

Do směsi přidejte 20g Pragandy – je to jistota, aby tam nebyly žádný brebery.

Směs

Nechte jí dva dny uležet v lednici.

Odpočinek

Pak do hrnce (použil jsem papiňák – je vyšší). Teploměr jsem dostal k Vánocům.

Vaření

No a tady to necháme bez komentáře. K prohlížení si pusťte pěknou hudbu…

OčekáváníJe to doma Váleček PlátkyBalení Úhledně Balíčky

 Vzhledem k tomu, že nepoužíváme éčka, tak to snězte rychle, čerstvá vydrží tak 2-5 dnů.

Enjoy!

 

J.J.

Publikováno v Blog,Hlavní stránka,Rady.

Napsat komentář